Malzemeler :
- 500 gr kıyma
- 2 kilo kabak
- Pirinç ve bulgur (biber başına birer tatlı kaşığı)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- Yeşil soğan (4-5 adet)
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Limon tuzu veya sumak
Hazırlanması :
- Kabakların başlarını kesin ve ayırın.
- Kabakları oyarak içlerini çıkarınız. (Ben kabakları ince şekilde oyarım. İçini çok bırakmam)
- Maydanozu ve yeşil soğanı doğrayın.
- Tüm malzemeleri karıştırıp , oyduğunuz kabakların içine doldurun.( Kabakların içini çok sıkıştırmayın ve sonuna kadar doldurmayın.)
- Ayırdığınız kabakları kapaklarıyla dolmaların ağzını kapatın ve tencereye dizin.
- Dizilen dolmaların üzerine ağır bir kapak veya taş koyup üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
- Ekşi olacak malzemeyi üzerine ekleyip pişmeye bırakın.
Afiyet olsun...
2 yorum:
SEVGİLİ ARKADAŞIM KATILMAK İÇİN YAPACAĞIN ŞEY:katılmak istediğin tarifi bloğunda yayınlamak ve yemek etkinliği için mintininmutfağına gönderiyorum diye belirtmek.gerisini bana bırak.severek yayınlarım.sevgiler...
Ellerine sağlık canım. Bende biber dolması yaparken tencereye bir iki tanede kabak eklerim
Yorum Gönder