16 Ağustos 2010 Pazartesi

Karnıyarık Kıymalı Börek


Malzemeler : 
  • 200 gr kıyma
  • 2 yufka
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, Karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • Zeytinyağı
  • Su

Hazırlanması :
  • Soğanı küçük küçük doğrayın. (rende de yapabilirsiniz) 
  • Kıymayı, soğanı, salçayı, pul biberi, karabiberi ve tuzu karıştırıp yoğurun.
  • 1 yufkayı alın ve tezgahın üzerine serin.
  • Su ve zeytinyağı döküp iyiye yufkaya yedirin ve 2. yufkayı da üzerine serin.
  • Yufkayı 12 parçaya bölün. (üçgen şeklinde)
  • Hazırladığınız kıymalı iç harcı yufkalara paylaştırın.
  • Uçları içe gelecek şekilde 2-3 parmak kalınlığında yufkaları sarın.
  • Fırın tepsisine yerleştirin ve böreklerin ortalarını bıçak yardımıyla yardımıyla yarın.
  • Yumurta sarısını sürün ve 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin.(Kıymanın iyice pişmesi için ısının yüksek olmaması gerekli.)
  • Pişen börekleri servis tabağına alın , sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...



8 yorum:

Miskokulu Lezzetler on 16 Ağustos 2010 09:04 dedi ki...

Herkese afiyet olsun eline sağlık Tubacım sevgiler...

Unknown on 16 Ağustos 2010 10:59 dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok hoş görünüyorlar...

YeMeK vAkTi on 16 Ağustos 2010 11:06 dedi ki...

Ellerinize sağlık haika görünüyor olsada iftarda yesem:)

sarımutfak-hande on 16 Ağustos 2010 11:11 dedi ki...

bizdede sevilir ve sık sık yapılır
ellerine sağlık canım harika olmuş
mutlu haftalar dilerim

fuat gencal on 16 Ağustos 2010 12:42 dedi ki...

Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Mutluanne on 17 Ağustos 2010 21:20 dedi ki...

hayırlı ramazanlar
elinize sağlık

ANNEMİNELİ on 18 Ağustos 2010 17:19 dedi ki...

Çok sevdiğim bir lezzettir.Sizinkide çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerrrrr...

Unknown on 3 Temmuz 2013 13:16 dedi ki...

Ellerine sağlık Tuba ablacım, ilk kez duydum bu tarifi en kısa zamanda mutlaka deniyeceğim :)

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon