Malzemeler :
- 1 kilo dolmalık biber
- 3 tane kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı veya antep fıstığı içi
- 1 yemek kaçığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane limon
- 1 su bardağı su
- 2-3 adet domates
Hazırlanması :
- Kuru soğanları jülyen doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
- Sağanlar kavrulurken çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pirinci yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyin ve 1 su bardağı suyu üzerine döküp pirin suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken pirincin üzerine kuru naneyi, yeni baharı, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Ağız kısımları kesip yıkadığınız dolmalık biberlere hazırladığınız harcı doldurun ve domatesleri dilimleyerek kapak yapınız.
- Dolmaları tencereye dizin ve dilimlemiş olduğunuz limonları dolmaların üzerine yerleştirin.
- Dolmaların üzerine 2- 3 bardak su dökün ve pişirin.
- Pişen dolmaları servis tabağına alın ve ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun ...
6 yorum:
Zeytinyağlısınada etlisine de bayılırım. Elinize sağlık
Ellerine saglik. Sevgiler...
ellerine sağlık arkadaşım çok severim afiyet bal olsun
sevgiler
olsada yesem buzz gibi ellerine sağlıkk
zeytinyağlı dolma yapmadan, yemeden yaz geçmez...
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...
En sevdiğim zeytinyağlısıdır dolmanın.Ellerine sağlık...
Yorum Gönder