20 Ağustos 2010 Cuma

Çikolata Soslu Kayısılı İrmik Tatlısı


Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 tane kuru kayısı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanması :
  • Sütü tencereye alın.Üzerine toz şeker, irmik, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırparak pişirin.
  • Kayısıları küp küp doğrayıp, kaynamaya başlayınca kayısıları ilave edin.
  • 1-2 dakika beraber kaynadıktan sonra sıcakken istediğiniz kalıba dökün.
  • Üzeri için, çikolata sosunu, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Pişen sosu ilk sıcaklığı çıkınca irmik tatlısının üzerine dökün.
  • Ilındıktan sonra tatlıyı buzdolabına alarak birkaç saat bekletin.  
Afiyet olsun...

4 yorum:

fuat gencal on 20 Ağustos 2010 11:34 dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Çikolatalı leziz ve iştah kabartıcı Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Unknown on 20 Ağustos 2010 12:17 dedi ki...

Canım hayırlı cumalar ellerine sağlık harika gö
rünüyor.Bereketli iftarlar öpüyorum...

Tümay Öztürk on 20 Ağustos 2010 14:12 dedi ki...

Walla kitap gibi duruyor tatlı. Gerçekten nefis! Ellerine sağlık:)

mintinin dünyası on 20 Ağustos 2010 17:49 dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞIM BU GÜZEL LEZZET İÇİN ELLERİNE SAĞLIK...

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon