24 Ağustos 2010 Salı

Yayla Çorbası


Malzemeler :
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 litre soğuk su (10 su bardağı kadar su)
  • Nane
  • Tuz
Hazırlanması :
  • Yoğurdu, yumurtayı, unu tencerede karıştırın ve yavaş yavaş suyu ekleyin.
  • Çorbayı karıştırarak kaynamasını bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra yıkanmış olan pirinçleri ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. 
  • Hazır olan çorbaya tuzunu ekleyin.
  • Diğer taraftan tereyağını eritip nane ile karıştırın. 
  • Karışımı çorbaya ilave edin.
Afiyet olsun...


4 yorum:

derya on 24 Ağustos 2010 10:48 dedi ki...

Tubacım ellerine sağlık Ramazanda en güzel seçe
nek çorba.Bereketli iftarlar sevgiler.Bende bek
lerim:))

Ata sofrası on 24 Ağustos 2010 11:36 dedi ki...

mis gibi ramazan çorbası.ellerinize sağlık.

umutluhayat on 24 Ağustos 2010 13:55 dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş

yemekbiraşk on 25 Ağustos 2010 16:57 dedi ki...

merhabalar Tuba Hanım,
nefis bir çorba ellerinize sağlık
sevgiler..

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon