23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kabak Dolması


Malzemeler :
  • 500 gr kıyma
  • 2 kilo kabak
  • Pirinç ve bulgur (biber başına birer tatlı kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • Yeşil soğan (4-5 adet)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Limon tuzu veya sumak
Hazırlanması : 
  • Kabakların başlarını kesin ve ayırın.
  • Kabakları oyarak içlerini çıkarınız. (Ben kabakları ince şekilde oyarım. İçini çok bırakmam)
  • Maydanozu ve yeşil soğanı doğrayın. 
  • Tüm malzemeleri karıştırıp , oyduğunuz kabakların içine doldurun.( Kabakların içini çok sıkıştırmayın ve sonuna kadar doldurmayın.)
  • Ayırdığınız kabakları kapaklarıyla dolmaların ağzını kapatın ve tencereye dizin.
  • Dizilen dolmaların üzerine ağır bir kapak veya taş koyup üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Ekşi olacak malzemeyi üzerine ekleyip pişmeye bırakın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

mintininmutfağı on 23 Ağustos 2010 13:12 dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞIM KATILMAK İÇİN YAPACAĞIN ŞEY:katılmak istediğin tarifi bloğunda yayınlamak ve yemek etkinliği için mintininmutfağına gönderiyorum diye belirtmek.gerisini bana bırak.severek yayınlarım.sevgiler...

Yemekçi Nazlı on 23 Ağustos 2010 13:30 dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bende biber dolması yaparken tencereye bir iki tanede kabak eklerim

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon