20 Eylül 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar


Malzemeler :
  • 5 tane enginar
  • 2 tane domates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1 tane patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 demet dere otu
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • Tuz
  • 1 limon suyu
Hazırlanması :
  • Havuçları ve patatesleri ve domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Soğanı jülyen doğrayın.
  • Enginarları tencereye yerleştirin.
  • Doğradığınız tüm malzemeleri enginarların üzerine yerleştirin.(Soğan,havuç, patates ve domates sırasıyla)
  • Suyun içine unu karıştırıp enginarların üzerine dökün.
  • Zeytinyağını ,limon suyunu ve tuzu da ilave ettikten sonra tencerenin altını açıp kapağını kapatın.
  • Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen enginarları servis tabağına alın.
  • Soğan, patates, havuç ve domatesleri güzelce enginarların üzerine dökün.
  • Dere otunu ince kıyıp enginarların üzerini süsleyin.
Afiyet olsun...







3 yorum:

derya on 20 Eylül 2010 15:17 dedi ki...

Canım enginara bayılırım ellerine sağlık harika
olmuş sevgiler...

Yemekçinin Mekanı/Nazlı on 20 Eylül 2010 18:11 dedi ki...

10 numara:)) Ellerine sağlık...

yemekbiraşk on 21 Eylül 2010 00:34 dedi ki...

merhabalar,
ben bunu hiiç domatesli bilmezdim ama çok lezzetli gözüküyor kesinlikle
ellerinize sağlık
sevgiler..

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon