6 Eylül 2010 Pazartesi

Fırında Bezelyeli Tavuk But


Malzemeler :
  • 3 adet büyük kalça but
  • 250 - 300 gr bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz,karabiber
  • 1 tutam tarçın (tavuğun kokusunu alması için)
  • 1 lt sıcak su
Hazırlanması :
  • Düdüklü tencerede salçayı zeytin yağında kavurun.
  • Yıkamış olduğunuz butları düdüklü tencereye atın ve salçayla birlikte bir kaç kere çevirip 3-4 dakika pişirin.
  • Butlara tuzu , karabiberi ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Bezelyeleri de düdüklü tencereye atın.
  • Sıcak suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika pişirin.
  • Pişmiş olan tavuk ve bezelyeleri fırın tepsisine alın, üzerine biraz suyundan ekleyin ve tavukların üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun ...

4 yorum:

Fuat Gencal on 6 Eylül 2010 11:10 dedi ki...

Merhabalar, Her pazartesi bloglardan seçmelerde (http://gencalsabahattin.blogspot.com/) yaptığım yayınlarda; bu hafta banudan şımartan tatlardan kokoş pastası yayında; Sizinde yayınlanmasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

Saygılarımla.

Urfa Tutkunu on 6 Eylül 2010 11:16 dedi ki...

Enfes görünüyor. Ne güzel kızarmış =) ellerine sağlık.

Nesrin Meçik on 7 Eylül 2010 16:24 dedi ki...

Hefis görünüyor,ellerine sağlık,bayram etkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler.

zeliha (umutsepeti) on 27 Eylül 2010 19:37 dedi ki...

Ayy o tavuklar nasıl da güzel kızarmışlar öyle,ellerine emeğine sağlık..Muhteşem olmuş..Deneyeceğim ilk fırsatta..sevgiler..

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon