29 Eylül 2010 Çarşamba

Ispanaklı Börek



Malzemeler :
  • 3 yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber,pul biber
  • Çörek otu
Hazırlanması :
  • Temizlediğiniz ıspanakları doğrayın.
  • Tencereye biraz zeytin yağı ekleyip soğanları küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.
  • Ispanakları ekleyip solana kadar çevirin.
  • Baharatları ekleyin ve ıspanaklar çok suyunu vermeden ocağın altını kapatın.
  • Kullanacağınız tepsiyi yağlayın.
  • Sütü, yoğurdu ve kalan zeytin yağını (zeytin yağını daha da az kullanabilirsiniz.) bir kasede karıştırın.
  • Ben küçük tepside böreği yaptığım için, ilk kata yarım yufka serdim.Yufka tepsinin uçlarında dışarıya sarksın.
  • Hazırladığınız sosu sürün ve yufkayı parçalayacak 2. katı serin ,sosu sürün..
  • Yufkaların yarısına kadar bu işlemi yapın.
  • Hazırladığınız ıspanağı böreğin orta katına yayın ve böreğin yarısına kadar yaptığımız işlemleri devam ettirin.
  • En son katta ise yarım yufkayı bırakın, yufkayı büzerek böreğin üzerini kapatın. Sarkan yufka parçalarını da içe doğru alın. 
  • Kalan tüm sosu böreğin üzerine dökün, iyice yedirin.
  • Böreği kare dilimler halinde kesin ve çörek otu serpin.
  • Sosu iyice çekmesi için , eğer vaktiniz varsa 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • 180 derecede 20-25 dakika , 200 derece de ise üzeri kızarana dek pişirin. 
Afiyet olsun...

3 yorum:

yemekbiraşk on 29 Eylül 2010 16:48 dedi ki...

bu börek de ne lezzetli olur ama ıspanağı çook severim ben
sevgiler..

zeliha (umutsepeti) on 29 Eylül 2010 17:56 dedi ki...

Ellerine sağlık canım,en sevdiklerimden bitanesi bu börek,afiyet olsun..sevgiler..

lezzetadası on 1 Aralık 2010 21:34 dedi ki...

ıspanak seven bir insan olarak bayıldım doğrusu. ellerinize emeğinize sağlık. bloğunuzu izlemeye aldım. bende beklerim. sevgiler...

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon