Malzemeler :
- 5 tane enginar
- 2 tane domates
- 2 tane havuç
- 1 tane büyük boy soğan
- 1 tane patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet dere otu
- 1/2 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- Tuz
- 1 limon suyu
Hazırlanması :
- Havuçları ve patatesleri ve domatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Soğanı jülyen doğrayın.
- Enginarları tencereye yerleştirin.
- Doğradığınız tüm malzemeleri enginarların üzerine yerleştirin.(Soğan,havuç, patates ve domates sırasıyla)
- Suyun içine unu karıştırıp enginarların üzerine dökün.
- Zeytinyağını ,limon suyunu ve tuzu da ilave ettikten sonra tencerenin altını açıp kapağını kapatın.
- Enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen enginarları servis tabağına alın.
- Soğan, patates, havuç ve domatesleri güzelce enginarların üzerine dökün.
- Dere otunu ince kıyıp enginarların üzerini süsleyin.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Canım enginara bayılırım ellerine sağlık harika
olmuş sevgiler...
10 numara:)) Ellerine sağlık...
merhabalar,
ben bunu hiiç domatesli bilmezdim ama çok lezzetli gözüküyor kesinlikle
ellerinize sağlık
sevgiler..
Yorum Gönder