Malzemeler :
- 9-10 tane küçük patlıcan
- 500 gr kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 4 yemek kaşığı salça
- 1/2 bağ maydanoz
- 2 tane domates
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ (kızartmak için)
- Patlıcanların başlarını kesip baştan sona doğru bıçakla yarık açın.
- Patlıcanları ister yağda kızartın isterseniz fırında pişirin.(Ben fırında pişirmeyi tercih ediyorum daha hafif oluyor.)
- Patlıcanları fırında pişirecekseniz eğer 20- 25 dakika patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
- Kızartma tercih ederseniz eğer kızgın yağda tüm patlıcanları arkalı önlü kızartın ve havlu peçete üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün.
- Diğer taraftan soğanları küçük kıyın ve zeytin yağında çevirip soteleyin.
- Kıymayı ekleyin suyunu çekene kadar iyice pişirin.
- Pişen kıymaya tuzu, karabiberi ve 2 kaşık salçayı ekleyip karıştırın ve bir kaç dakika karıştırarak pişirin.
- Maydanozları kıyın, kıymaya ekleyin. (Ocağı kapamış olun.)
- Hazırladığınız patlıcanların yarık kısımlarını iyice ayırın ve kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
- Domatesleri elma dilimi şeklinde kesin ve patlıcanların üzerine koyun.
- Geri kalan 2 kaşık salçayı sulandırıp (1 su bardağı su ile) karnıyarıkların üzerine dökün.
- Domatesler kızaana kadar 200 derece fırında pişirin.
1 yorum:
nefis olmuş ellerinize sağlık...
Yorum Gönder