14 Eylül 2010 Salı

Karnıyarık



Malzemeler :
  • 9-10 tane küçük patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 2 tane domates
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

    Hazırlanması :
    • Patlıcanların başlarını kesip baştan sona doğru bıçakla yarık açın.
    • Patlıcanları ister yağda kızartın isterseniz fırında pişirin.(Ben fırında pişirmeyi tercih ediyorum daha hafif oluyor.)
    • Patlıcanları fırında pişirecekseniz eğer 20- 25 dakika patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
    • Kızartma tercih ederseniz eğer kızgın yağda tüm patlıcanları arkalı önlü kızartın ve havlu peçete üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün.
    • Diğer taraftan soğanları küçük kıyın ve zeytin yağında çevirip soteleyin.
    • Kıymayı ekleyin suyunu çekene kadar iyice pişirin.
    • Pişen kıymaya tuzu, karabiberi ve 2 kaşık salçayı ekleyip karıştırın ve bir kaç dakika karıştırarak pişirin.
    • Maydanozları kıyın, kıymaya ekleyin.  (Ocağı kapamış olun.)
    • Hazırladığınız patlıcanların yarık kısımlarını iyice ayırın ve kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
    • Domatesleri elma dilimi şeklinde kesin ve patlıcanların üzerine koyun.
    • Geri kalan 2 kaşık salçayı sulandırıp (1 su bardağı su ile) karnıyarıkların üzerine dökün.
    • Domatesler kızaana kadar 200 derece fırında pişirin.
    Afiyet olsun...

    1 yorum:

    yemekbiraşk on 14 Eylül 2010 20:15 dedi ki...

    nefis olmuş ellerinize sağlık...

    Yorum Gönder

     

    GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon