Malzemeler :
- 3 yufka
- 500 gr ıspanak
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber,pul biber
- Çörek otu
Hazırlanması :
- Temizlediğiniz ıspanakları doğrayın.
- Tencereye biraz zeytin yağı ekleyip soğanları küp şeklinde doğrayın.
- Soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.
- Ispanakları ekleyip solana kadar çevirin.
- Baharatları ekleyin ve ıspanaklar çok suyunu vermeden ocağın altını kapatın.
- Kullanacağınız tepsiyi yağlayın.
- Sütü, yoğurdu ve kalan zeytin yağını (zeytin yağını daha da az kullanabilirsiniz.) bir kasede karıştırın.
- Ben küçük tepside böreği yaptığım için, ilk kata yarım yufka serdim.Yufka tepsinin uçlarında dışarıya sarksın.
- Hazırladığınız sosu sürün ve yufkayı parçalayacak 2. katı serin ,sosu sürün..
- Yufkaların yarısına kadar bu işlemi yapın.
- Hazırladığınız ıspanağı böreğin orta katına yayın ve böreğin yarısına kadar yaptığımız işlemleri devam ettirin.
- En son katta ise yarım yufkayı bırakın, yufkayı büzerek böreğin üzerini kapatın. Sarkan yufka parçalarını da içe doğru alın.
- Kalan tüm sosu böreğin üzerine dökün, iyice yedirin.
- Böreği kare dilimler halinde kesin ve çörek otu serpin.
- Sosu iyice çekmesi için , eğer vaktiniz varsa 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- 180 derecede 20-25 dakika , 200 derece de ise üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
3 yorum:
bu börek de ne lezzetli olur ama ıspanağı çook severim ben
sevgiler..
Ellerine sağlık canım,en sevdiklerimden bitanesi bu börek,afiyet olsun..sevgiler..
ıspanak seven bir insan olarak bayıldım doğrusu. ellerinize emeğinize sağlık. bloğunuzu izlemeye aldım. bende beklerim. sevgiler...
Yorum Gönder