7 Ekim 2010 Perşembe

Zeytinli Kek


Malzemeler : 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı (1 su bardağından az)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet nane ve dere otu
  • 1 tutam tuz
Hazırlanması : 
  • Derin bir kapta yumurtaları çırpın.
  • Yoğurdu ve tereyağını ekleyin.
  • Dere otu ve naneyi kıyın.
  • Unu, kabartma tozunu, tuzu ve diğer tüm malzemeleri karıştırın.
  • Fırın tepsisi ya da kek kalıbınızı yağlayıp harcı dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

4 yorum:

Özge B. on 7 Ekim 2010 09:34 dedi ki...

ne güzel olur, tuzlu, acıktın mı bastırır... Kek bu zaten, her tada kucak açar, tatlı da olur, tuzlu da... Ellerinize sağlık!

PEPELA'S GARDEN on 7 Ekim 2010 15:58 dedi ki...

Tuzlu kekleri çok seviyorum..
Ellerine,gönlüne sağlık :)

Urfa Tutkunu on 4 Kasım 2010 10:49 dedi ki...

Ellerine sağlık. Bloğumda senin için bir ödül var. Uğrar mısın lütfen?

Aycan on 17 Mayıs 2011 13:08 dedi ki...

kek çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

Selamlar;

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon