Malzemeler :
- 3 adet büyük kalça but
- 250 - 300 gr bezelye
- 2 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz,karabiber
- 1 tutam tarçın (tavuğun kokusunu alması için)
- 1 lt sıcak su
Hazırlanması :
- Düdüklü tencerede salçayı zeytin yağında kavurun.
- Yıkamış olduğunuz butları düdüklü tencereye atın ve salçayla birlikte bir kaç kere çevirip 3-4 dakika pişirin.
- Butlara tuzu , karabiberi ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Bezelyeleri de düdüklü tencereye atın.
- Sıcak suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika pişirin.
- Pişmiş olan tavuk ve bezelyeleri fırın tepsisine alın, üzerine biraz suyundan ekleyin ve tavukların üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun ...
3 yorum:
Enfes görünüyor. Ne güzel kızarmış =) ellerine sağlık.
Hefis görünüyor,ellerine sağlık,bayram etkinliğime davet ediyorum,katılırsan sevinirim,sevgiler.
Ayy o tavuklar nasıl da güzel kızarmışlar öyle,ellerine emeğine sağlık..Muhteşem olmuş..Deneyeceğim ilk fırsatta..sevgiler..
Yorum Gönder