Malzemeler :
- 80 gr bitter çikolata (1 kare paket)
- 80 gr sütlü çikolata
- 200 gr krema
- 1 hazır kek (pastaban ya da pandispanya)
- 250 gr böğürtlen (ben dondurulmuş kullandım)
- Çekilmiş fıstık
- Hindistan cevizi
- Hazır keki ufalayın.
- Kremayı tencerede ısıtın ve kaynamadan bitter çikolatayı ve sütlü çikolatayı katın,çikolatalar eriyene kadar ısıtın.
- Böğürtlenleri küçük küçük doğrayın ve ufaladığınız keke katın.
- Hazırladığımız çikolatalı kremayı ufalanmış kekin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
- Harcı saklama kabına alıp bir gece buzdolabında bekletin.
- Beklettiğiniz trufdan ceviz büyüklüğünde parçalara alarak avucunuzun içinde yuvarlayıp fıstığa ya da hindistan cevizine bulayın.
13 yorum:
Tubacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim.
ellerine sağlık....şekerli yiyeceklerde hafif mayhoş tadı çok seviyorum..böğürtlen çok yakışmıştır kesin...
Sunum guzel olmus gercekten, ellerine saglik.
ayy çok güzel gözüküyor bunlar
heleki böğürtlenlisi nefis olur ellerine sağlık
sevgiler..
Truff denemiştim ama böğürtlen koymak tamamen yeni bir fikir benim için..Eminim çok yakışmıştır böğürtlen. Görüntü zaten ne kadar nefis olduğunu gösteriyor:).
Ellerine sağlık..
Sevgiler...
aslı
Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
Tuğbacım bu küçük yaramazları mümkün olduğunca
eksik etmiyorum:))Böğürtlenli yapmadım denemem
lazım ellerine sağlık sevgiler.
Ay ay çok güzeller yaa... Ellerine sağlık...
Çok güzel görünüyorlar ama çok tehlikeliler. Kilo bakımından =)
hemen deniycem Tuba çok pratik bi tarif :)
harika görünüyorlar ellerinize sağlık
Yorum Gönder