28 Haziran 2010 Pazartesi

Havuçlu (Pirçikli) Pilav




Malzemeler :
  • 10 tane havuç
  • 3 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/2 kilo kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • Et suyu
  • Zeytin yağı
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanması :
  • Nohutları bir gece önceden ıslatın.
  • Pirinci pilavı yapmaya başlamadan ıslatın.
  • Düdüklü tencereye etleri atın ve suyunu çekene kadar pişirin. Bir miktar zeytin yağı ekleyip etleri kavurun.Tuz , karabiber, tarçın ve nohutlarıda ekleyerek üzerine kaynar suyunu çekin. (1,5-2 lt kadar) Düdüklü tencerenin kapağını kapayıp nohutlar pişene kadar haşlayın.
  • Bu arada havuçları soyun ve uzunlamasına ikiye bölün.
  • Havuçların iç kısımlarında olan beyaz kısımları çıkarın ve kirbit çöpü kalınlığında ve uzunluğunda doğrayın.
  • Tavaya az miktarda zeytinyağı dökün.
  • Havuçları yumuşayana kadar kavurun ve bir tabağa alın.
  • Soğanları soyup jülyen doğrayın ve havuçları pişirdiğimiz gibi tavaya az miktarda yağ ekleyip, hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Derin bir tencerede tereyağını eritin.
  • Sırasıyla malzemeleri dizeceksiniz.
  • En alt kata pişirdiğiniz havuçları serin.
  • Havuçların üzerine pişmiş olan soğanları serin.
  • Haşlamış olduğumuz et nohutun etleri ayırıp 3. kata dizin.
  • Islatılmış pirinci etlerin üzerine, son kata ise nohutları serin.
  • Haşlamış olduğunuz et, nohut suyunu pilavın üzerine çıkacak kadar dökün.
  • Pirinci kontrol edin ve pişmemişse eğer tekrardan bir miktar et suyu ilave edin ve pişince altını kapatıp dinlendirin. (15 dakika kadar.)
  • Hazır olan pilavı düz bir servis tabağına ters çevirip sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Unknown on 10 Ağustos 2010 23:41 dedi ki...

o havuçlar ne nefis durmuş o pilavın üzerinde öyle :) yarın Oruçlu olacağımız içinmidir nedir,şimdiden başladım yemek düşünmeye.Allah sonumu hayretsin :) Ellerine sağlık..Hayırlı Ramazanlar

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon