Malzemeler:
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 1/2 kilo patlıcan
- 1,5 kilo domates
- 1/4 kilo kırmızı acı biber
- 2 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarmısak
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz , karabiber
- Etleri tencerede kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar kavurun.
- Etlerin üzerine sıvı yağı veya zeytin yağını dökün.
- 2 adet soğanı küp küp doğrayıp tencerede etlerle birlikte pembeleşinceye kadar pişirin.
- Sarmısakları soyup isterseniz bütün haliyle isterseniz doğrayarak ekleyin.
- Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tenceredeki karışıma ilave edip pişirmeye devam edin.
- Salçayı ekleyip malzemelerle biraz daha kavurun.
- Patlıcanları küp küp doğrayıp (küçük olmayacak şekilde) tencereye ekleyip karıştırın.
- Domatesleri iri iri doğrayıp patlıcanların üzerini örtecek şekilde tencereye dökün ve karıştırmayın.
- Tuzu ve karabiberi ekleyin.
- Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz yemeği servis yapmadan önce fırın kabına döküp üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.
- Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder