- 1 paket etimek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Etimekleri kare bir borcama veya tepsiye dizin.
- Şekeri tencerede karamel olana kadar pişirin.
- Karamel olan şekerin üzerine 2 bardak suyu ilave edin ve biraz kaynatın.
- Şerbeti etimeklerin üzerine iyice gezdirin.
- Etimeklerin şerbeti iyice çekmesini bekleyin.
- Diğer taraftan sütün içine, unu ve vanilyayı ekleyerek pişirmeye başlayın.
- Muhallebi, kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
- Muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine gezdirin.
- Hazırlamış olduğunuz tatlıyı muhallebisi soğuyana kadar bekletin.
- Krem şantiyi, üzerinde yazan tarife göre hazırlayın ve soğuyan tatlının üzerine yayın.
- Hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder