Malzemeler :
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı nişasta
- 1-1,5 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı:
- Suyu, nişastayı, şekeri ve pekmezi tencereye alın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika karıştırarak kaynatmaya devam edin.
- Ateşten alıp ılınmaya bırakın.
- Ceviz içlerini küçük parçalar şeklinde kırın ve ılınmış tatlıya ilave edin.
- Cam servis tabağını iyice ıslatın ve tatlıyı kaseye dökün.
- Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra çevirerek düz bir servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder