- 1 kg süt
- 2 çay bardağı un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 büyük paket hindistan cevizi
- 1/2 kilo çilek
- Süt, un, tozşeker ve vanilyayıtencereye koyup muhallebi gibi pişirin.
- Fırın tepsisine veya tercih ettiğiniz bir kabın tabanına bol hindistan cevizi yayın.
- Boşluk kalmamasına dikkat edin.
- Pişirdiğiniz muhallebi ılınınca tepsiye dökün ve hindistan cevizinin üstünü iyice kapatın.
- Buzdolabında soğumasını bekleyin.
- Bu arada krem şantiyi tarife göre hazırlayın ve buzlukta 5-6 dakika bekletin.
- Soğuyan krem şantiyi muhallebinin üzerine ince bir kat şeklinde yayın.
- Tepsiyi servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.
- Muhallebiyi kare dilimler halinde kesit servis yapın.
2 yorum:
Kaç kisilik ulaaaaaaaaan !
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık
Yorum Gönder