Malzemeler :
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından az zeytin yağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
İç Malzemeler :
- Beyaz peynir. (İç malzeme isteğe göre değişebilir.)
Hazırlanışı :
- 1 bardak ılık sütün içine mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip mayalanıncaya kadar bekletin. (20 dk .)
- Mayalı sütü, tuzu, yağı, 1,5 yemek kaşığı şekeri ve aldığı kadar unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru hazırladıktan sonra hamurun üzerine temiz nemli bir bez örterek mayalanması için bekletin. (45 dk. )
- Mayalanan hamurdan küçük bezeler alıp avuç içinde açarak beyaz peyniri doldurup hamuru yuvarlayın.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmamış fırında 170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Tebrik ederim arkadaşım. Poğaçalar enfes gözüküyor.
Teşekkürler arkadaşım.
Yorum Gönder