Malzemeler:
- 3 su bardağı ince bulgur
- 3 tane domates
- 3 tane salatalık
- 1 orta boy kuru soğan
- Kırmızı lahana
- Atom (Göbek) salata
- Pul biber,Tuz
- 1/2 su bardağı Zeytin yağı.
- 3 limon
- 3 talı kaşığı nar ekşisi
Hazırlanması :
- Başlangıçta bulgurları bir kaba alıp üzerine bir miktar
- sıcak su serpiştirin.
- 1 su bardağı kadar yeterli olacaktır.
- Bu işlem bulgurun şişmesini ve yumuşamasını sağlayacak.
- Bulgurların yumuşamasını beklerken, domatesleri, salatalıkları,
- istediğiniz miktarda göbek ve kırmızı lahanayı küp küp doğrayın
- Doğradığınız malzemeleri, tuzu ve pul biberi (isteğe bağlı)
- bulgurun üzerine ekleyin.
- Diğer taraftan kuru soğanı küp küp doğrayıp
- zeytin yağında kavurun.
- Kavrulmuş soğanları karışımın üzerine dökün ve karıştırın.
- Bir miktar daha bulgurların şişmesini bekleyin.
- Servis yapmadan önce limonları sıkıp nar ekşisiyle karıştırıp
- karışıma ekleyin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder