Kazan Kebabı Urfa yemeklerinden biridir. Baharda, patlıcan mevsimi gelince, Urfa da Kazan Kebabı bol bol yapılır. Benimde en sevdiğim yemeklerden birisidir. Gerçekten çok lezzetli ve kolay bir yemektir.
Malzemeler:
- 2 kilo patlıcan
- 1/2 kilo orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı :
- Patlıcanları şekilde görüldüğü gibi tarak şeklinde, dibine kadar inmeden kesin. Şekilde görülmektedir.
- Soğanları küp küp ince doğrayın.
- Kıymaya soğanı, 3 yemek kaşığı salçayı, tuzu , karabiberi ekleyerek yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıymayı yardığınız patlıcanların arasına doldurun . Şekilde görüldüğü gibi.
- Kıyma ile doldurduğunuz patlıcanları tencere içine sıkı bir şekilde, boşluk bırakmadan dizin. Patlıcanları kat kat dizebilirsiniz.
- zeytin yağını ile 2 yemek kaşığı salçayı bir bardak su ile karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün.
- En son olarak bir miktar daha tuz ekleyin.
- Kısık ateşte 30-40 dakika arası pişirin.
- Ara ara patlıcanların üzerine bir kaşık ile bastırın. Patlıcanların dağılmamasına dikkat edin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder