Malzemeler :
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3-4 adet kuru kayısı
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı :
- Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
- Ortasını havuz şeklinde açın.
- Kayısıları küçük küçük kıyın.
- Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısıları, tarçını ve toz şekeri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın.
- Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın.
- Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun ...
Not : Dilerseniz kurabiyeleri fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder