Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı (1 su bardağından az)
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet nane ve dere otu
- 1 tutam tuz
Hazırlanması :
- Derin bir kapta yumurtaları çırpın.
- Yoğurdu ve tereyağını ekleyin.
- Dere otu ve naneyi kıyın.
- Unu, kabartma tozunu, tuzu ve diğer tüm malzemeleri karıştırın.
- Fırın tepsisi ya da kek kalıbınızı yağlayıp harcı dökün.
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
4 yorum:
ne güzel olur, tuzlu, acıktın mı bastırır... Kek bu zaten, her tada kucak açar, tatlı da olur, tuzlu da... Ellerinize sağlık!
Tuzlu kekleri çok seviyorum..
Ellerine,gönlüne sağlık :)
Ellerine sağlık. Bloğumda senin için bir ödül var. Uğrar mısın lütfen?
kek çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
Selamlar;
Yorum Gönder