19 Mayıs 2010 Çarşamba

Hindistan Cevizli Çilekli Tatlı






Malzemeler :
  • 1 kg süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 büyük paket hindistan cevizi
  • 1/2 kilo çilek
Hazırlanışı :
  • Süt, un, tozşeker ve vanilyayıtencereye koyup muhallebi gibi pişirin.
  • Fırın tepsisine veya tercih ettiğiniz bir kabın tabanına bol hindistan cevizi yayın.
  • Boşluk kalmamasına dikkat edin.
  • Pişirdiğiniz muhallebi ılınınca tepsiye dökün ve hindistan cevizinin üstünü iyice kapatın.
  • Buzdolabında soğumasını bekleyin.
  • Bu arada krem şantiyi tarife göre hazırlayın ve buzlukta 5-6 dakika bekletin.
  • Soğuyan krem şantiyi muhallebinin üzerine ince bir kat şeklinde yayın.
  • Tepsiyi servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.
  • Muhallebiyi kare dilimler halinde kesit servis yapın.
Afiyet olsun...








2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaç kisilik ulaaaaaaaaan !

busra can on 9 Nisan 2014 10:28 dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon