Rengarenk bir börek. Doyurucu ve çok lezzetli. Güzel bir sunumu olan bu böreğe misafirleriniz bayılacak.
- 4 tane yufka
- 1/2 kilo ıspanak
- 5-6 tane havuç
- Yarım kangal sucuk
- 150-200 gr kaşar
- Su
- Zetin yağı
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
- Çörek otu
- Ispanakları yıkayıp kesip az bir yağ ile kavurun.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Havuçları soyup rendeleyin ve aynen ıspanaklar gibi az bir yağda kavurun.
- Sucları isteğe göre ya küp küp kesin ya da rendeleyin.
- Kaşarları rendeleyip sucuklarla karıştırın.
- Tezgahın üzerine 1 yufkarı büyükçe açın ve zeytin yağı ve suyu yufkanın her tarafını yedirin.
- 2. yufkayı üzerine serin ve aynı işlemi uygulayın.
- Pişirmiş olduğunuz ıspanakları 2. kat yufkanın üzerine yayın.
- Ispanakların üzerine 3. kat yufkayı serin ve su , zeytin yağı sürün.
- Pişirmiş olduğunuz havuçları 3. kat yufkanın üzerine yayın.
- En son yufkayı da havuçların üzerine serin ve sucuk kaşar karışımını yufkanı üzerine dökün ve yayın.
- Yufkarının sağ ve sol taraflarını içe çevirin ve rulo yapın.
- Kalın bir rulo olacaktır ve yağlanmış tepsiye ruloyu koyun. (Rulo tepsiye sığmadığı takdirde hilal şeklinde kıvırabilirsiniz.)
- Böreğin üzerine yumurta sarısını her tarafına sürün.
- 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişen böreği çok sıcak servis yapmayın. 5- 10 dk. soğumasını bekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder