Malzemeler :
- 10 tane havuç
- 3 adet büyük boy kuru soğan
- 1/2 kilo kuşbaşı et
- 2 su bardağı nohut
- 2,5 su bardağı baldo pirinç
- Et suyu
- Zeytin yağı
- Yarım kaşık tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1/4 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanması :
- Nohutları bir gece önceden ıslatın.
- Pirinci pilavı yapmaya başlamadan ıslatın.
- Düdüklü tencereye etleri atın ve suyunu çekene kadar pişirin. Bir miktar zeytin yağı ekleyip etleri kavurun.Tuz , karabiber, tarçın ve nohutlarıda ekleyerek üzerine kaynar suyunu çekin. (1,5-2 lt kadar) Düdüklü tencerenin kapağını kapayıp nohutlar pişene kadar haşlayın.
- Bu arada havuçları soyun ve uzunlamasına ikiye bölün.
- Havuçların iç kısımlarında olan beyaz kısımları çıkarın ve kirbit çöpü kalınlığında ve uzunluğunda doğrayın.
- Tavaya az miktarda zeytinyağı dökün.
- Havuçları yumuşayana kadar kavurun ve bir tabağa alın.
- Soğanları soyup jülyen doğrayın ve havuçları pişirdiğimiz gibi tavaya az miktarda yağ ekleyip, hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Derin bir tencerede tereyağını eritin.
- Sırasıyla malzemeleri dizeceksiniz.
- En alt kata pişirdiğiniz havuçları serin.
- Havuçların üzerine pişmiş olan soğanları serin.
- Haşlamış olduğumuz et nohutun etleri ayırıp 3. kata dizin.
- Islatılmış pirinci etlerin üzerine, son kata ise nohutları serin.
- Haşlamış olduğunuz et, nohut suyunu pilavın üzerine çıkacak kadar dökün.
- Pirinci kontrol edin ve pişmemişse eğer tekrardan bir miktar et suyu ilave edin ve pişince altını kapatıp dinlendirin. (15 dakika kadar.)
- Hazır olan pilavı düz bir servis tabağına ters çevirip sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun...
1 yorum:
o havuçlar ne nefis durmuş o pilavın üzerinde öyle :) yarın Oruçlu olacağımız içinmidir nedir,şimdiden başladım yemek düşünmeye.Allah sonumu hayretsin :) Ellerine sağlık..Hayırlı Ramazanlar
Yorum Gönder