Malzemeler :
- 200 gr kıyma
- 2 yufka
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, Karabiber
- 1 yumurta sarısı
- Zeytinyağı
- Su
Hazırlanması :
- Soğanı küçük küçük doğrayın. (rende de yapabilirsiniz)
- Kıymayı, soğanı, salçayı, pul biberi, karabiberi ve tuzu karıştırıp yoğurun.
- 1 yufkayı alın ve tezgahın üzerine serin.
- Su ve zeytinyağı döküp iyiye yufkaya yedirin ve 2. yufkayı da üzerine serin.
- Yufkayı 12 parçaya bölün. (üçgen şeklinde)
- Hazırladığınız kıymalı iç harcı yufkalara paylaştırın.
- Uçları içe gelecek şekilde 2-3 parmak kalınlığında yufkaları sarın.
- Fırın tepsisine yerleştirin ve böreklerin ortalarını bıçak yardımıyla yardımıyla yarın.
- Yumurta sarısını sürün ve 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin.(Kıymanın iyice pişmesi için ısının yüksek olmaması gerekli.)
- Pişen börekleri servis tabağına alın , sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
8 yorum:
Herkese afiyet olsun eline sağlık Tubacım sevgiler...
Ellerine sağlık. Çok hoş görünüyorlar...
Ellerinize sağlık haika görünüyor olsada iftarda yesem:)
bizdede sevilir ve sık sık yapılır
ellerine sağlık canım harika olmuş
mutlu haftalar dilerim
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
hayırlı ramazanlar
elinize sağlık
Çok sevdiğim bir lezzettir.Sizinkide çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerrrrr...
Ellerine sağlık Tuba ablacım, ilk kez duydum bu tarifi en kısa zamanda mutlaka deniyeceğim :)
Yorum Gönder