Malzemeler:
- 1 kilo bamya
- 2 kuru soğan
- 3-4 tane domates
- 3 tane havuç
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
Hazırlanması:
- Soğanları jülyen doğrayın.
- Tencereye zeytin yağını koyup soğanları kavurun.
- Havuçların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp doğrayın.
- Kavrulan soğanların üzerine havuçları ekleyin biraz daha kavurun.
- Temizlediğiniz bamyaları tencereye ekleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp tencerede bamyaların üzerine serin.
- Limonu yuvarlak dilimleyip domateslerin üzerine dizin.
- Tuzu ve şekeri ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
- Pişen bamyayı servis tabağına alın ve soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.
- Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
2 yorum:
ellerine sağlık pek güzel görünüyor
müthiş görünüyor.
Yorum Gönder