Malzemeler :
- 1 paket milföy hamuru (20 parça)
- 5 tane patates
- 2 büyük boy kuru soğan
- Pul biber
- Karabiber, Tuz
- Zeytin yağı
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Patatesleri tencereye koyup haşlayın.
- Patatesler haşlanırken soğanları küçük doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Patatesleri soyup püre haline getirin.
- Karıştırma kabına patates püresini, soğanları, tuz , karabiber ve pul biberi ilave edin ve malzemeleri iyice karıştırın. (Ben baharat çok sevdiğimden dolayı bolca ekledim. İç harcı koyu bir rengi almıştı. İsteğe göre baharatları ekleyin.)
- Milföy hamurları yumuşayınca, bir parçanın ortasına içine iç harcından (istediğiniz miktarda) koyunuz ve dört kenarı da ortada buluşacak şekilde kapatınız.(zarf şeklinde)
- Diğer milföy parçalarını da aynı şekilde kapatın.
- Fırın tepsisine dizin yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün ve çörek otunu üzerilerine serpiştirin.
- Sıcak fırında 180 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder