Annemin kurabiye tarifi. Çok beğenilen bir kurabiyedir. Fıstığın tadına varılıyor.
Malzemeler :
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
- Pudra şekeri
Hazırlanması :
- Margarini veya tereyağını eritin.
- Şekeri yağa ekleyin ve eritin.
- Yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yağlı karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde ya da daha büyük bezerler koparıp yuvarlayın ve avuç içinde hamuru açın.
- Açtığınız hamurun içine çekilmiş Antep fıstığı doldurun ve yuvarlak kurabiye şekli verin.
- Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın ya da pudra şekeri serpiştirin.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Kurabiyeler çok güzel görünüyor yiyenlere afiyetler olun.
Yorum Gönder