Malzemeler :
- 3 yufka
- 500 gr ıspanak
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber,pul biber
- Çörek otu
Hazırlanması :
- Temizlediğiniz ıspanakları doğrayın.
- Tencereye biraz zeytin yağı ekleyip soğanları küp şeklinde doğrayın.
- Soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.
- Ispanakları ekleyip solana kadar çevirin.
- Baharatları ekleyin ve ıspanaklar çok suyunu vermeden ocağın altını kapatın.
- Kullanacağınız tepsiyi yağlayın.
- Sütü, yoğurdu ve kalan zeytin yağını (zeytin yağını daha da az kullanabilirsiniz.) bir kasede karıştırın.
- Ben küçük tepside böreği yaptığım için, ilk kata yarım yufka serdim.Yufka tepsinin uçlarında dışarıya sarksın.
- Hazırladığınız sosu sürün ve yufkayı parçalayacak 2. katı serin ,sosu sürün..
- Yufkaların yarısına kadar bu işlemi yapın.
- Hazırladığınız ıspanağı böreğin orta katına yayın ve böreğin yarısına kadar yaptığımız işlemleri devam ettirin.
- En son katta ise yarım yufkayı bırakın, yufkayı büzerek böreğin üzerini kapatın. Sarkan yufka parçalarını da içe doğru alın.
- Kalan tüm sosu böreğin üzerine dökün, iyice yedirin.
- Böreği kare dilimler halinde kesin ve çörek otu serpin.
- Sosu iyice çekmesi için , eğer vaktiniz varsa 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- 180 derecede 20-25 dakika , 200 derece de ise üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...