2 Eylül 2010 Perşembe

Bostana


Kebapların veya lahmacunun yanında ya da sebzeli bir pilavın yanında çok güzel olacak ekşili bir salata. Yaz aylarının sulu ve taze sebzelerinden lezzetli bir salata. Acı sevenler için de mükemmel. Denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler :
  • 1/2 demet semizotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 tane büyük sulu domates
  • 3  tane salatalık
  • 2 tane orta boy soğan
  • 5-6 adet yeşil biber (ben acı sevdiğim için biberler acıydı.)
  • 2 adet limon  (limon tuzu da olabilir.)
  • Nar ekşisi
  • Tuz
Hazırlanması :
  • Tüm malzemeleri elinizden geldiği kadar çok ince bir şekilde doğrayın.  İsterseniz doğrayıcılarla (rondo) çekebilirsiniz. (Elle daha lezzetli oluyormuş gibi geliyor bana)
  • Doğradığınız tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. 
  • Limonları sıkın.
  • Limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
  • Su eklemenize gerek yok. Kendi suyunu veriyor zaten.
  • Soğuk servis yapın. (İçine buz ekleyip de servis yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun...

4 yorum:

Urfa Tutkunu on 2 Eylül 2010 09:13 dedi ki...

Urfamız'ın meşhur bostanası. İçine değişik şeyler koyanlar da var. Çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.

fuat gencal on 2 Eylül 2010 09:14 dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

ANNEMİNELİ on 2 Eylül 2010 13:04 dedi ki...

Çok severim,ellerinize sağlık çok hoş görünüyor.Sevgilerrrrr....

Ilker Erdem on 3 Eylül 2010 12:21 dedi ki...

Cok lezzetli ellerine saglik. Sevgiler

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon