16 Temmuz 2010 Cuma

Zeytinyağlı Bamya


Malzemeler:
  • 1 kilo bamya
  • 2 kuru soğan
  • 3-4 tane domates
  • 3 tane havuç
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz
Hazırlanması:
  • Soğanları jülyen doğrayın.
  • Tencereye zeytin yağını koyup soğanları kavurun.
  • Havuçların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp doğrayın.
  • Kavrulan soğanların üzerine havuçları ekleyin biraz daha kavurun.
  • Temizlediğiniz bamyaları tencereye ekleyin. 
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp tencerede bamyaların üzerine serin.
  • Limonu yuvarlak dilimleyip domateslerin üzerine dizin.
  • Tuzu ve şekeri ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  • Pişen bamyayı servis tabağına alın ve soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.
  • Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

YeMeK vAkTi on 16 Temmuz 2010 10:39 dedi ki...

ellerine sağlık pek güzel görünüyor

Duru Mutfak on 16 Temmuz 2010 10:40 dedi ki...

müthiş görünüyor.

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon