5 Temmuz 2010 Pazartesi

Fıstıklı Kurabiye




Annemin kurabiye tarifi. Çok beğenilen bir kurabiyedir. Fıstığın tadına varılıyor. 



Malzemeler : 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • Pudra şekeri
Hazırlanması :
  • Margarini veya tereyağını eritin.
  • Şekeri yağa ekleyin ve eritin.
  • Yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu yağlı karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde ya da daha büyük bezerler koparıp yuvarlayın ve avuç içinde hamuru açın.
  • Açtığınız hamurun içine çekilmiş Antep fıstığı doldurun ve yuvarlak kurabiye şekli verin.
  • Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzeri pembeleşene kadar pişirin. 
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın ya da pudra şekeri serpiştirin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Tabakta Lezzetler on 5 Temmuz 2010 11:26 dedi ki...

Kurabiyeler çok güzel görünüyor yiyenlere afiyetler olun.

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon