14 Haziran 2010 Pazartesi

Renkli Börek


Rengarenk bir börek. Doyurucu ve çok lezzetli. Güzel bir sunumu olan bu böreğe misafirleriniz bayılacak. 




Malzemeler :
  • 4 tane yufka
  • 1/2 kilo ıspanak
  • 5-6 tane havuç
  • Yarım kangal sucuk
  • 150-200 gr kaşar
  • Su
  • Zetin yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çörek otu
Hazırlanışı :
  • Ispanakları yıkayıp kesip az bir yağ ile kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Havuçları soyup rendeleyin ve aynen ıspanaklar gibi az bir yağda kavurun.
  • Sucları isteğe göre ya küp küp kesin ya da rendeleyin.
  • Kaşarları rendeleyip sucuklarla karıştırın.
  • Tezgahın üzerine 1 yufkarı büyükçe açın ve zeytin yağı ve suyu yufkanın her tarafını yedirin.
  • 2. yufkayı üzerine serin ve aynı işlemi uygulayın.
  • Pişirmiş olduğunuz ıspanakları 2. kat yufkanın üzerine yayın.
  • Ispanakların üzerine 3. kat yufkayı serin ve su , zeytin yağı sürün.
  • Pişirmiş olduğunuz havuçları 3. kat yufkanın üzerine yayın.
  • En son yufkayı da havuçların üzerine serin ve sucuk kaşar karışımını yufkanı üzerine dökün ve yayın.
  • Yufkarının sağ ve sol taraflarını içe çevirin ve rulo yapın.
  • Kalın bir rulo olacaktır ve yağlanmış tepsiye ruloyu koyun. (Rulo tepsiye sığmadığı takdirde hilal şeklinde kıvırabilirsiniz.)
  • Böreğin üzerine yumurta sarısını her tarafına sürün.
  • 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Pişen böreği çok sıcak servis yapmayın. 5- 10 dk. soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun... 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon