6 Mayıs 2010 Perşembe

PEYNİRLİ POĞAÇA (Mayalı)


Malzemeler :
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından az zeytin yağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
İç Malzemeler :
  • Beyaz peynir. (İç malzeme isteğe göre değişebilir.)
Hazırlanışı :
  • 1 bardak ılık sütün içine mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip mayalanıncaya kadar bekletin. (20 dk .)
  • Mayalı sütü, tuzu, yağı, 1,5 yemek kaşığı şekeri ve aldığı kadar unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru hazırladıktan sonra hamurun üzerine temiz nemli bir bez örterek mayalanması için bekletin. (45 dk. )
  • Mayalanan hamurdan küçük bezeler alıp avuç içinde açarak beyaz peyniri doldurup hamuru yuvarlayın.
  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmamış fırında 170-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Duru Mutfak on 6 Mayıs 2010 17:02 dedi ki...

Tebrik ederim arkadaşım. Poğaçalar enfes gözüküyor.

Tuba Çataltaş on 7 Mayıs 2010 11:37 dedi ki...

Teşekkürler arkadaşım.

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon