11 Mayıs 2010 Salı

Limonlu ve Kuru Kayısılı Kurabiye





Malzemeler :
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3-4 adet kuru kayısı
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı :

  • Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
  • Ortasını havuz şeklinde açın.
  • Kayısıları küçük küçük kıyın.
  • Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısıları, tarçını ve toz şekeri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın.
  • Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın.
  • Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun ...

Not : Dilerseniz kurabiyeleri fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon