10 Mayıs 2010 Pazartesi

Kazan Kebabı





Kazan Kebabı Urfa yemeklerinden biridir. Baharda, patlıcan mevsimi gelince, Urfa da Kazan Kebabı bol bol yapılır. Benimde en sevdiğim yemeklerden birisidir. Gerçekten çok lezzetli ve kolay bir yemektir.

Malzemeler:
  • 2 kilo patlıcan
  • 1/2 kilo orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı su


Hazırlanışı :

  • Patlıcanları şekilde görüldüğü gibi tarak şeklinde, dibine kadar inmeden kesin. Şekilde görülmektedir.
  • Soğanları küp küp ince doğrayın.
  • Kıymaya soğanı, 3 yemek kaşığı salçayı, tuzu , karabiberi ekleyerek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz kıymayı yardığınız patlıcanların arasına doldurun . Şekilde görüldüğü gibi.
  • Kıyma ile doldurduğunuz patlıcanları tencere içine sıkı bir şekilde, boşluk bırakmadan dizin. Patlıcanları kat kat dizebilirsiniz.
  • zeytin yağını ile 2 yemek kaşığı salçayı bir bardak su ile karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün.
  • En son olarak bir miktar daha tuz ekleyin.
  • Kısık ateşte 30-40 dakika arası pişirin.
  • Ara ara patlıcanların üzerine bir kaşık ile bastırın. Patlıcanların dağılmamasına dikkat edin.
Afiyet olsun...








0 yorum:

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon