31 Mayıs 2010 Pazartesi

Güveç



Malzemeler:
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • 1/2 kilo patlıcan
  • 1,5 kilo domates
  • 1/4 kilo kırmızı acı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz , karabiber
Hazırlanışı:
  • Etleri tencerede kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etlerin üzerine sıvı yağı veya zeytin yağını dökün.
  • 2 adet soğanı küp küp doğrayıp tencerede etlerle birlikte pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Sarmısakları soyup isterseniz bütün haliyle isterseniz doğrayarak ekleyin.
  • Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tenceredeki karışıma ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Salçayı ekleyip malzemelerle biraz daha kavurun.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp (küçük olmayacak şekilde) tencereye ekleyip karıştırın.
  • Domatesleri iri iri doğrayıp patlıcanların üzerini örtecek şekilde tencereye dökün ve karıştırmayın.
  • Tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Pişirdiğiniz yemeği servis yapmadan önce fırın kabına döküp üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...









0 yorum:

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon