17 Mayıs 2010 Pazartesi

Etimek Tatlısı

Malzemeler :
  • 1 paket etimek
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
  • Etimekleri kare bir borcama veya tepsiye dizin.
  • Şekeri tencerede karamel olana kadar pişirin.
  • Karamel olan şekerin üzerine 2 bardak suyu ilave edin ve biraz kaynatın.
  • Şerbeti etimeklerin üzerine iyice gezdirin.
  • Etimeklerin şerbeti iyice çekmesini bekleyin.
  • Diğer taraftan sütün içine, unu ve vanilyayı ekleyerek pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi, kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine gezdirin.
  • Hazırlamış olduğunuz tatlıyı muhallebisi soğuyana kadar bekletin.
  • Krem şantiyi, üzerinde yazan tarife göre hazırlayın ve soğuyan tatlının üzerine yayın.
  • Hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder

 

GÜÇ MUTFAKTA Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon